Junioriharrastajien SM- kilpailut Kultahippufinaalit pidettiin Savonlinnan Tanhuvaarassa 8. huhtikuuta. Lieksasta kilpailuihin osallistui kaksi seuran ilmakivääriampujaa, Tuuli ja Martti Saraniemi. Kisafiilis oli huikea, kun paikanpäällä oli satoja ilmakivääri- ja ilmapistooliampujia tukijoukkoineen eri puolilta suomea.

Martti Saraniemi sijoittui hienosti kuudenneksi tuloksella 192 sarjassa 10it. Kärkisijoista kamppailu oli kovaa kun sijoille 2-5 sijoittuneet ampuivat tuloksen 193 ja voittaja 194 !
Taulutuomareille riitti napojen, kymppien, ysien jne. tulkkaamista. Spotterina toiminut Martin isä kertoikin että muutama ysi oli puolen hiuksen paksuuden verran kympistä. Sarjassa oli 62 ampujaa.

Tänä vuonna useita yli 180 pisteen tuloksia ampuneen ja rankinglistalla kolmantena olleen Tuuli Saraniemen aloitus sarjassa 12vt oli dramaattinen kaikkien valikoitujen kisaluotien tipahtaessa lattialle. Samalla luotirasia hajosi. Kun uudet luodit oli haettu ja rasia korjattu alkoi takaa-ajo 30 minuutin kilpailuaikaa vastaan. Tuuli ampui lopulta coolisti 175 sijoittuen yhdeksänneksi. Ammunta meni todella tiukille tuomarin kellottaessa aikaa Tuulin takana. Viimeisen laukauksen lähtiessä tuomari näytti jäljellä olevaa aikaa: yksi sekuntti ! Kaikkiaan sarjassa oli 41 ampujaa.

Tulokset ilmakivääri 10it
Tulokset ilmakivääri 12vt

Kilpailusivusto, katso varsinkin Galleriaa: Kultahippufinaali 2017

Seuran nuoria ilmakivääriampujia Kultahippukilpailuissa